ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ BMO 2020 - 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

6 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο Μετάλλιο και τρείς Επαίνους στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΒΜΟ 2020

Η Κύπρος συμμετείχε στην 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - ΒΜΟ 2020 που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2020. Ο διαγωνισμός έγινε την 1η Νοεμβρίου 2020.

Τη διοργάνωση της Βαλκανιάδας είχε αναλάβει η Ρουμανία.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Νότια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 6 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κυπριακή ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Γεωργίου Χαράλαμπος, Ζαχαρία Χαράλαμπος, Θεοχάρους Στέφανος, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Ιωάννης και Χαραλάμπους Κωνσταντίνος. Αρχηγός της ομάδας ήταν το μέλος του ΔΣ της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Χριστοφίδης, και υπαρχηγός ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Σωτήρης Λοϊζιάς.

Η Κυπριακή ομάδα εξασφάλισε ένα Χάλκινο Μετάλλιο με το μαθητή Χαραλάμπους Ιωάννη και τρείς επαίνους με τους Θεοχάρους Στέφανο, Τσιαννή Κυριάκο και Χαραλάμπους Κωνσταντίνο.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας τους.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι