ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2020

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής της προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας, οργάνωσε διαγωνισμό για τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της  Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών.

Ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο του τον προσδιορισμό ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και την παρουσίαση μιας καινοτόμου πρότασης/ εισήγησης για την αντιμετώπισή  του. 

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό με θέμα: «Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία», ανακοινώνονται οι έξι μαθητές/συγγραφείς που προκρίνονται στον τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑΞΗ

1

ANDREOU PAUL

AMERICAN ACADEMY LIMASSOL ENGLISH SCHOOL

CLASS 4

2

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ-ΜΑΡΙΝΑ 

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΣ

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

3

ΕΛΛΗΝΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΣ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

4

ΚΑΝΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΣ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

5

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΣΑΒΒΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΣ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

6

ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΤΟΥ

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι έξι φιναλίστ καλούνται να παρουσιάσουν προφορικά την πρότασή και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα των αξιολογητών (οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορα επιστημονικά πεδία). Ο κάθε μαθητής θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 5 λεπτών. Κατά την παρουσίαση των θέσεων τους είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά ή άλλα εποπτικά μέσα παρουσίασης (πχ PowerPoint). Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με τη λήξη της διαδικασίας.

Ο τελικός του Διαγωνισμού "Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία" θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, στο Αμφιθέατρο της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Λεμεσού 290, 2571, Νήσου, Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού), από τις 16:30 μέχρι τις 18:00.

*Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις και των σχετικών Πρωτοκόλλων Ασφάλειας και Υγείας, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να έχει μαζί του μέσα στην αίθουσα μέχρι δύο (2) άτομα επιπλέον ως θεατές.

**Όλοι οι διαγωνιζόμενοι που θα παρευρεθούν στην Τελική Φάση του διαγωνισμού, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσουν γραπτώς με email στο cms@cms.org.cy.

  Από το Δ.Σ. της ΚΥ.Μ.Ε.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι