ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Το ΔΣ της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει ηλεκτρονικές συνδέσεις για υποστήριξη της μάθησης Μαθηματικών τόσο για την κρίσιμη αυτή περίοδο όσο και μετά τη λήξη της.

Τα μέλη του ΔΣ εργάστηκαν αυτό το Σαββατοκυρίακο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι ανοίγουν οι πύλες επικοινωνίας από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 για όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της ΚΥΜΕ (www.cms.org.cy) στο ειδικό παράθυρο με τίτλο «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΣΗΣ», μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρουν τα εξής:

Α. Σύνδεση σε GOOGLE DRIVE με έξι υπό-φακέλους, ένα για κάθε τάξη Γυμνασίου και Λυκείου. Εδώ θα βρείτε ασκήσεις Μαθηματικών για κάθε τάξη, κάποιες με λύσεις και κάποιες χωρίς. Οι φάκελοι αυτοί θα ενισχύονται συνεχώς και θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Το περιεχόμενο θα προστεθεί από Δευτέρα. Εκπαιδευτικοί Μαθηματικοί που θα ήθελαν να ενισχύσουν το υλικό αυτό με δικές τους ασκήσεις και λύσεις παρακαλούμε να σταλούν στο cms1@cms.org.cy

B. Σύνδεση σε DROPBOX με Θέματα Τελικών Εξετάσεων για όλες τις τάξεις από πολλά σχολεία της Κύπρου.

Γ. Πλατφόρμα MILAGE LEARN+

Η πλατφόρμα αυτή η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού έργου που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει σχολική μάθηση όχι μόνο στα Μαθηματικά αλλά και για όλα τα μαθήματα. Αναπτύχθηκε αρχικά στην Πορτογαλία και χρησιμοποιείται σήμερα από όλα τα δημόσια σχολεία της Πορτογαλίας.

Στην ιστοσελίδα της ΚΥΜΕ υπάρχει βίντεο στα Ελληνικά το οποίο εξηγεί τη λειτουργία της και τη χρήση της.

Μερικά από τα ποιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ότι ο μαθητής γράφεται μια φορά μόνο και η ίδια σύνδεση θα ισχύει για κάθε χρονιά σχολικής τάξης και για κάθε μάθημα. Έχουν ανεβεί στην πλατφόρμα οι ονομασίες όλων των σχολείων της Κύπρου με μενού λειτουργίας στα Ελληνικά. Η πλατφόρμα μπορεί να δεχθεί ταυτόχρονα όλους τους μαθητές της Κύπρου. Ο μαθητής μπορεί να έχει διαδραστική επικοινωνία με τον καθηγητή/τρια του μέσω chat , μπορεί να αυτοαξιολογείται, να βλέπει βίντεο λύσεων ασκήσεων, αυτόματη δημιουργία ηλεκτρονικού πορτοφολίου για κάθε μαθητή με πρόσβαση από το καθηγητή/τρια, δυνατότητα ανάπτυξης παιχνιδιού και διαγωνισμού,  ο μαθητής μπορεί να αναζητήσει υλικό από προηγούμενες χρονιές για επανάληψη, μπορεί να λειτουργήσει από το κινητό και το app είναι λιγότερο από 100 Mbytes, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν δεν υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο, υποστηρίζεται αυτόματη δημιουργία πίνακα excel με όλα τα στατιστικά στοιχεία των μαθητών.

Επίσης ο καθηγητής εγγράφεται μόνο μια φορά και έχει πρόσβαση σε όλο το υλικό που συνεχώς εμπλουτίζεται είτε από τον ίδιο είτε από άλλους. Δημιουργεί και διαχειρίζεται όσες ομάδες θέλει με τους μαθητές του, για να παρακολουθεί ξεχωριστά τις εργασίες κάθε ομάδας-ταξης, είτε εξ αποστάσεως, είτε και στην αίθουσα διδασκαλίας προβάλλοντας και σχολιάζοντας εναλλακτικές λύσεις ή προσεγγίσεις από τους μαθητές.

Για σύνδεση στην πλατφόρμα συνδεθείτε στην ιστοσελίδα www.cms.org.cy (EKTAKTH ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΣΗΣ). Μπορείτε να επιλέξετε τη σύνδεση ανάλογα με το περιβάλλον που θέλετε να εργαστείτε.

Ευχόμαστε καλή διαδικτυακή μάθηση.

Εκ του ΔΣ της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι