Μεγάλη διεθνής διάκριση της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15,5 ετών-JBMO 2021

6 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση Τύπου

Μεγάλη διεθνής διάκριση της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15,5 ετών-JBMO 2021

Η Κύπρος με ένα Χρυσό, δύο Αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών

Η Κύπρος συμμετείχε στην 25η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2021 (25th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός έγινε την 1η Ιουλίου 2021.  

Τη διοργάνωση της Βαλκανιάδας είχε αναλάβει η Μολδαβία.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 10 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Γαλλία, η Ινδονησία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, οι Φιλιππίνες, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Wang Qiyue YiFeng, Άσσου Κυριακή, Γιώρκας Παναγιώτης, Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνης και Χατζηχριστοφή Φίλιππος Άθως. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Καραντάνος, υπαρχηγός ο Θεόκλητος Παραγυίου και παρατηρητής ο Σωτήρης Λοϊζιάς.  

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου πέτυχε την μεγαλύτερη στην ιστορία της διάκριση εξασφαλίζοντας ένα Χρυσό μετάλλιο με τον μαθητή Μαχτεσιάν Αρά, δύο Aργυρά μετάλλια με τους μαθητές Ορφανού Θεοφάνη και Χατζηχριστοφή Φίλιππο-Άθω και ένα Xάλκινο μετάλλιο με τη μαθήτρια Άσσου Κυριακή.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους η οποία δημιουργεί ελπίδες για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι