ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2021 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «S – FACTOR 2021»

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώνεται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «European Researchers' Night 2021».

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό σε τρία μόνο λεπτά. Μέσα από τις παρουσιάσεις αναμένεται να αναδειχθούν και να βραβευθούν τα σχετικά μαθητικά ταλέντα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν δωροκουπόνια από κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα στον/στην νικητή/τρια της κάθε κατηγορίας θα προσφέρεται δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, 11-16  Μαρτίου 2022, με απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCEFactor Europe 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (τηλ: 22 205000) ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής καθώς και το έντυπο συγκατάθεσης του γονέα/κηδεμόνα μπορούν να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά εδώ μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας τα οποία θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «European Researchers’ Night  2021», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie του Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020.

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι