ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMC 2022 - ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

16 Ιουλίου 2022

Η Κύπρος με τρεις Επαίνους στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – IMC 2022 (International Mathematics Competition)

Η Κύπρος συμμετείχε στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – IMC 2022 (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 06 Ιουλίου 2022. Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 02 Ιουλίου 2022.

Τη διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού είχε αναλάβει η Ινδονησία.

Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στον Διαγωνισμό με δύο ομάδες, μία ομάδα στο Key Stage II και μία ομάδα στο Key Stage III.

Στο Key Stage II, επίπεδο κάτω των 13 ετών, η Κυπριακή  αποστολή εξασφάλισε τρεις Επαίνους με τους μαθητές Ανδρέα Αριστοδήμου, Πέτρο Βουρμά και Σωτήρη Κλεάνθους. Οι μαθητές του Key Stage II πήραν επίσης την 4η θέση και το βραβείο Second Runner Up στον ομαδικό διαγωνισμό του επιπέδου τους.

Αξίξει να αναφερθεί ότι στον ομαδικό διαγωνισμό η ομάδα μας ξεπέρασε ομάδες από χώρες με πολύ ψηλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Μαθηματικών, όπως η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Μακάου, η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 7 μαθητές και 1 μαθήτρια. Οι μαθητές του Key Stage II ήταν οι Αριστοδήμου Ανδρέας, Βουρμάς Πέτρος, Κλεάνθους Σωτήρης και Χειμωνίδης Σταύρος. Οι μαθητές και μαθήτρια του Key Stage III ήταν οι Βαττής Χαράλαμπος, Δυμιώτης Κυριάκος, Συμεωνίδης Θοδωρής και Τσιλιμίδου Πέγκυ. Αρχηγός και των δύο ομάδων ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Κυριάκος Ματθαίου.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν τις Εθνικές ομάδες.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

 

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι