ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2024

16 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2024

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής της προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας, οργάνωσε διαγωνισμό για τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της  Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών.

Ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο του τον προσδιορισμό ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και την παρουσίαση μιας καινοτόμου πρότασης/ εισήγησης για την αντιμετώπισή  του.  Η αντιμετώπιση αναμένεται να γίνεται με αξιοποίηση/ υποστήριξη από περιοχές των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών (STEAME).

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό με θέμα: «Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία», ανακοινώνονται οι έξι μαθητές/συγγραφείς που προκρίνονται στον τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

 

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑΞΗ

1

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2

ΔΟΥΚΛΙΑ ΜΑΡΙΑΝΔΡΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ Δ΄

Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

3

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

4

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

5

ΣΙΕΛΟΥΒΑΡΗ ΛΟΥΚΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΕΚ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΜΠΑΣ

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

6

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΕΛΛΗ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Οι έξι φιναλίστ καλούνται να παρουσιάσουν προφορικά την πρόταση και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα των αξιολογητών (οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορα επιστημονικά πεδία). Ο/Η κάθε μαθητής/τρια θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 5 λεπτών. Κατά την παρουσίαση των θέσεων τους είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά ή άλλα εποπτικά μέσα παρουσίασης (πχ PowerPoint).

Ο τελικός του Διαγωνισμού "Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία" θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, από τις 17:00 μέχρι τις 18:00, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου (Στασίνου 51, Τ.Κ. 2002, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, Λευκωσία).

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της διαδικασίας.

 

**Όλοι/ες οι διαγωνιζόμενοι/ες που θα παρευρεθούν στην Τελική Φάση του διαγωνισμού, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσουν γραπτώς με email στο cms@cms.org.cy μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. 

 

  Από το Δ.Σ. της ΚΥ.Μ.Ε.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι