ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" 2024

12 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποτελεσμάτων Διαγωνισμού "ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" 2024

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, η τελική φάση του Διαγωνισμού Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία 2024. Σε αυτή τη φάση οι φιναλίστ που μετείχαν παρουσίασαν προφορικά τις εργασίες τους και τεκμηρίωσαν τις θέσεις τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ακουστούν αλλά και να τύχουν μιας τελικής αξιολόγησης από την κριτική Επιτροπή. Με βάση αυτή την αξιολόγηση απονεμήθηκαν τέσσερα βραβεία.

Τα βραβεία εξασφάλισαν οι ακόλουθοι/ες μαθητές/τριες:

Πρώτο Βραβείο: «Εκπαιδευτικό Ρομπότ», από τη μαθήτρια Σιελουβάρη Λουκία του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, Πάφος. 

Δεύτερο Βραβείο: «Προτάσεις για ολοκληρωμένη ενσωμάτωση των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο δημοτικό σχολείο», από τη μαθήτρια Δουκλιά Μαριάνδρη του Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς Δ΄, Λευκωσία. 

Τρίτο Βραβείο εξίσου:

«Η υπερβολική χρήση τεχνολογίας για οικιακές δουλειές», από τον μαθητή Γεωργίου Αγαθάγγελο του Γυμνασίου Αραδίππου, Λευκωσία,

και

«Το διαχρονικό Φαινόμενο των Πυρκαγιών», από τη μαθήτρια Κυριάκου Φωτεινή από το Λύκειο Μακαρίου Γ΄, Λάρνακα. 

 

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής τους προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο του τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών. Αντικείμενο του διαγωνισμό είναι ο προσδιορισμός ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και την παρουσίαση μιας καινοτόμου πρότασης/ εισήγησης για την αντιμετώπισή  του. Η αντιμετώπιση αναμένεται να γίνεται με αξιοποίηση/ υποστήριξη από περιοχές των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Τέχνης  και των Οικονομικών (STEAME). 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι