25ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

25ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

01 - 02 Δεκεμβρίου 2023

Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία

Υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου

Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου

Σας πληροφορούμε ότι το 25ο  Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και Επιστήμης μαζί με το 19ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά, θα πραγματοποιηθούν στην Πανεπιστημιούπολη, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία, την 1η και 2 Δεκεμβρίου 2023. Τα Συνέδρια τελούν υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου. Τα Συνέδρια θα είναι εορταστικά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας.

Παράλληλα με τα Συνέδρια θα πραγματοποιηθεί και το CYPRUS STEAME FESTIVAL 2023, καθώς και οι διαγωνισμοί MATHFactor Cyprus 2023-24, MATHeatre Cyprus 2023-24, SCIENCE-Factor Cyprus 2023-24, SCIENCE-Theatre Cyprus 2023-24 και ο διαγωνισμός επιτυχημένης και πρωτότυπης αφίσας (poster) με θέμα το STEAME.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τους διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΥΜΕ, www.cms.org.cy.

Το θέμα του συνεδρίου είναι Μαθηματική Παιδεία και Επιστήμη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, Δημοτική, Μέση και Τριτοβάθμια. Το συνέδριο οργανώνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του ΠΚ, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, την Τράπεζα Κύπρου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Μαθηματικών Κύπρου και το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ.

Οι παρουσιάσεις και η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι δια ζώσης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια (workshops) σε θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς.

Εισηγήσεις με πλήρη κείμενα γίνονται δεκτές μέχρι 17 Νοεμβρίου 2023.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΥΜΕ.  

Οι εισηγήσεις θα τύχουν αξιολόγησης και πρέπει να είναι διάρκειας 15 λεπτών η καθεμιά και μπορούν να είναι σε θέματα ερευνητικού περιεχομένου στον ευρύτερο τομέα της Μαθηματικής Παιδείας και Επιστήμης. Νέες εξελίξεις με θέματα σε καθαρά και εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Στατιστική και θέματα STEAME είναι ευπρόσδεκτα. Λεπτομέρειες για την ετοιμασία του κειμένου παρουσιάζονται παρακάτω.

  • Αφού ετοιμάσετε το κείμενο σας ακολουθώντας τις πιο πάνω οδηγίες, να το στείλετε, όχι αργότερα από τις 17 Νοεμβρίου 2023, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο cms@cms.org.cy.

*Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στα εργαστήρια που θα γίνουν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μπορείτε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι