ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2019

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου φιλοσοφικού προβληματισμού και έκφρασης ιδεών με θέμα: «Μαθηματικά και Τέχνες», ανακοινώνει τους δέκα μαθητές/συγγραφείς για Γυμνάσιο και τους δέκα μαθητές/συγγραφείς για Λύκειο που προκρίνονται στον τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Οι δέκα φιναλίστ κάθε επιπέδου καλούνται να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν προφορικά το άρθρο τους και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις της επιτροπής κριτών. Ο κάθε μαθητής θα παρουσιάσει προφορικά χωρίς σημειώσεις τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 3-4 λεπτά. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με τη λήξη της διαδικασίας.

Η Τελική Φάση του Διαγωνισμού Δημοσιογραφικού Άρθρου θα γίνει την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, η ώρα 5 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο 2, κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό. Η σχετική διαδικασία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Σημειώνεται ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 42 άρθρα, από τα οποία τα 11 απορρίφθηκαν μετά από το σχετικό ηλεκτρονικό έλεγχο για λογοκλοπή.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιοί δέκα μαθητές/συγγραφείς, ανά επίπεδο, έχουν προκριθεί στην τελική φάση. 

Τα βραβεία για το κάθε επίπεδο είναι:

(α)  1ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Tablet και δωρεάν εγγραφή στο επόμενο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά και το επόμενο EUROMATH.

(β)  2ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Βιβλίο και δωρεάν εγγραφή στο επόμενο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά.

(γ)  3ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Βιβλίο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Όρους-Κανονισμούς του Άρθρου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Το Αμφιθέατρο 2 του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου βρίσκεται στην οδός Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία (κτήριο Στοά Τάσσος Παπαδόπουλος)

Μπορείτε να δείτε το χάρτη ΕΔΩ

 

Με τη συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι