Ανακοίνωση Τύπου - 3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση Τύπου 

Η Κύπρος με τρία Χάλκινα μετάλλια στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών που οργανώθηκε στη Ρουμανία 

Η Κύπρος συμμετείχε στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2016 (Junior Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στη Σλάτινα της Ρουμανίας, από τις 24 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2016. Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 8 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες. 

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές ήταν οι: Αβρααμίδης Μάριος, Γιακουμή Ανδρέας, Ιωάννου Ειρήνη, Κωνσταντίνου Γιώργος, Ορφανίδου Γεωργία και Seyed Datis Amir Kalali. 

Οι δύο συνοδοί μαθηματικοί ήταν οι Λοϊζιάς Σωτήρης και Δημητρίου Ανδρέας.   

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε τρία Χάλκινα Μετάλλια με τους μαθητές Ορφανίδου Γεωργία, Αβρααμίδη Μάριο και  Seyed Datis Amir Kalali. 

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι