ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2019 - ΠΕΝΤΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Κύπρος συμμετείχε στην 23η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2018 (23rd Junior Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στον Αγρό στην Κύπρο, από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2019.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία και η Σερβία. Συμμετείχαν επίσης 6 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, το Εκουαδόρ, το Καζακστάν, η Κροατία και η Σαουδική Αραβία. Λόγω της διεξαγωγής της JBMO 2019 στην Κύπρο, συμμετείχαν δύο ομάδες στην Ολυμπιάδα εκ μέρους της Κύπρου.

Οι Κυπριακές αποστολές, που οργανώθηκαν από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελούντο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ η κάθε μία. Οι μαθητές της πρώτης ομάδας ήταν οι: Μακρίδου Δανάη, Μοτίτης Φώτης, Ντόμπλοουκ Άξελ, Τσιαννής Κυριάκος, Χατζηκώστας Παναγιώτης και Χριστοφή Μιχάλης. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Στέλιος Κουζάρης και υπαρχηγός ο Τάσος Ευαγόρου.

Οι μαθητές της δεύτερης ομάδας ήταν οι: Εργατούδη Σεμέλη, Λιασίδης Αλέξανδρος, Ορφανού Θεοφάνης, Στυλιανού Ραφαήλ, Τιμοθέου Γεωργία και Χ΄΄ Χριστοφή Φίλιππος Άθως. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Σωτήρης Λοϊζιάς και υπαρχηγός ο Κυριάκος Ματθαίου.

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε πέντε Χάλκινα Μετάλλια με τους μαθητές Μακρίδου Δανάη, Τσιαννή Κυριάκο, Χατζηκώστα Παναγιώτη, Χριστοφή Μιχάλη και Στυλιανού Ραφαήλ.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι